Ingediënten:
- 8 plakken bladerdeeg
- 600 gram verschillende boleten, in grove stukken gesneden
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 4 in grove stukken gehakte sjalotten
- 2 teentjes fijn gehakte knoflook knoflook
- 2 eieren
- 200 ml room
- Peper en zout naar smaak
- 6 eetlepels geraspte Boerenkaas
Bereiding:
- Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
- Laat de boter met de olie in de koekenpan smelten.
- Voeg de sjalotten toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn. Zet het vuur lager als de sjalotten beginnen te kleuren.
- Voeg de knoflook toe en bak deze even mee.
- Voeg eerst de stevige paddenstoelen toe en na 3 minuten de kleinere paddenstoelen.
- Haal de pan van het vuur en stort het geheel in een grote schaal.
- Meng de eieren en room tot een gladde massa.
- Voer peper en zout naar smaak toe.
- Voeg het room/ei-mengsel toe aan de koud geworden paddenstoelen en meng dit goed door elkaar.
Meng er de boerenkaas doorheen. - Bekleed een vuurvaste schaal met bladerdeeg (vet de schaal eerst een beetje in).
Stort de koude massa in de schaal. - Bak de quiche in ongeveer 45 minuten op 170 graden goudbruin.
Reactie plaatsen
Reacties