Boleten Quiche

Gepubliceerd op 5 mei 2020 om 18:32

Ingediënten:

  • 8 plakken bladerdeeg
  • 600 gram verschillende boleten, in grove stukken gesneden
  • 2 eetlepels boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 in grove stukken gehakte sjalotten
  • 2 teentjes fijn gehakte knoflook knoflook
  • 2 eieren
  • 200 ml room
  • Peper en zout naar smaak
  • 6 eetlepels geraspte Boerenkaas

Bereiding:

  • Snijd de paddenstoelen in grove stukken.
  • Laat de boter met de olie in de koekenpan smelten.
  • Voeg de sjalotten toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn. Zet het vuur lager als de sjalotten beginnen te kleuren.
  • Voeg de knoflook toe en bak deze even mee.
  • Voeg eerst de stevige paddenstoelen toe en na 3 minuten de kleinere paddenstoelen.
  • Haal de pan van het vuur en stort het geheel in een grote schaal.
  • Meng de eieren en room tot een gladde massa.
  • Voer peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg het room/ei-mengsel toe aan de koud geworden paddenstoelen en meng dit goed door elkaar.
    Meng er de boerenkaas doorheen.
  • Bekleed een vuurvaste schaal met bladerdeeg (vet de schaal eerst een beetje in).
    Stort de koude massa in de schaal.
  • Bak de quiche in ongeveer 45 minuten op 170 graden goudbruin.

 

Rating: 1 ster
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.